lauantai 8. tammikuuta 2022

Kirsi Ranin: Lukupiiri

Kirsi Ranin: Lukupiiri

Kustantaja: Nemo, 2021

Sivuja: 220


Mahtavaa, kirjamaailmassa on todellakin täytetty taas yksi aukko: lukupiireistä on julkaistu oma kirja. Kirjailija, Kirsi Ranin, pitää myös ihastuttavaa Kirsin Book Club -kirjablogia. Lukupiiri -kirja on kattava ohjeistus siihen, miten lukupiiri perustetaan ja miten sitä käytännössä toteutetaan. Se myös kertoo lukijalle, miksi lukupiiri kannattaa perustaa. Mistä jäseniä lukupiiriin? Missä lukupiiriä voi pitää? 

Kirjan taitos ja ulkoasu on selkeä ja helppolukuinen. Luvut ovat jäsennelty oivallisesti ja kaikki on otettu huomioon: jopa lukupiiritarjoilut on nostettu esille, eikä suotta. Se ei ole suinkaan kovin pieni osa lukupiiri-istuntoa! Aivan erityisen oivallinen on selkeisiin kategoriohin jaoteltu kirjavinkkilista. Listattuna löytyy monenmoisen genren kirjoja, mistä varmasti moni lukupiiri hyötyy. Totuus on kuitenkin, etteivät kaikki, hyvätkään kirjat, ole välttämättä hyviä lukupiirikirjoja. Toisaalta taas itselle ei niin mieluisa lukukokemus voi toimia lukupiirissä mainiosti ja herättää paljon keskustelua. 

Tämä viehättävä teos sai minutkin kaipaamaan lukupiiriä ja muistelemaan lämmöllä lukupiiriä, johon joskus kuuluin. Toivottavasti vielä joskus olisi mahdollisuus osallistua ihan oikeaan lukupiiriin - harva asia on niin arvokasta kuin päästä keskustelemaan kirjoista, siitä rakkaimmasta harrastuksesta, jonkun hengenheimolaisen kanssa ♥.

1 kommentti:

  1. Tämä tosiaan on hyvä teos aiheestaan! Minäkin pidin taitosta ja ulkoasusta. :) Kirjavinkeistä nyt puhumattakaan!

    VastaaPoista