Minä ja blogi

Satunnaisia faktoja minusta ja tästä blogista...

-Lukeminen on tärkein harrastukseni. Minulla ei ole minkäänlaista koulutusta kirjallisuudesta, joten blogiarviot ovat hyvinkin fiilispohjaisia, vailla hienoa analyysia. Toivon, että oppisin enemmän ruotimaan kirjan herättäneitä ajatuksia ja lukukokemusta yleisesti ja jättämään vähemmälle juoniselostuksen ja kirjan esittelyn. Juonipaljastuksia pyrin välttämään viimeiseen asti.

-Annan kirjoille tähtiä eritoten itseäni varten, jotta pystyn myöhemmin ehkä vielä paremmin palauttamaan mieleeni kirjan nostattaman päällimmäisen tunnelman. Toisaalta lukijan on yhdellä vilkaisullakin helppo nähdä, kuinka paljon olen pitänyt kirjasta. Toivon kyllä pystyväni tuomaan mielipiteen esiin myös itse blogiarviossa. Annan tähdet genren mukaan, en verrattuna kaikkiin lukemiini kirjoihin. Siksi esimerkiksi neljän tähden kirjoissa voi olla kirjoja, joista pidin itsessään enemmän kuin toisista.

-Suuri osa lukemistani kirjoista lainaan kirjastosta. Ostan kirjoja paljon käytettynä, mutta toisinaan myös uusina. Jotkut kirjat ovat kustantajilta saatuja arvostelukappaleita. Noin kerran kuussa luen myös kirjan lukupiiriä varten ja useimmiten kirjoitan siitä myös blogiarvion. Lukupiirin myötä luen kirjoja, joita en ehkä muuten olisi lukenut ja toisaalta taas en jätä kesken sellaisia kirjoja, jotka olisin ilman lukupiiriä jättänyt (esim. Kuinka kuolleita käsitellään, Amerikkalainen tyttö).