perjantai 3. tammikuuta 2020

Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista

Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista
Kustantaja: Tammi, 2019
Alkuteos: Anything Is Possible, 2017
Suomentanut: Kristiina Rikman
Sivuja: 261

Elizabeth Stroutin edellinen suomennos Nimeni on Lucy Barton oli oikein hyvä, joskaan ei ihan täydellinen, lukukokemus. Vähän empien tartuin kirjailijan uuteen novellikokoelmaan, koska en yleisesti ole kovinkaan suuri novellien ystävä - tai ainakin harvemmin hakeudun niiden pariin. Mutta turhaan emmin, pidin tästä melkein enemmän kuin Nimeni on Lucy Bartonista

Kirjan kaikki novellit sijoittuvat samaiseen pikkukaupunkiin, Amgashiin. Monet niistä kytkeytyvät myös Lucy Bartoniin jotenkin. Toisessa novellissa ollut sivuhenkilö saattoikin olla seuraavan novellin päähenkilö - pidin erityisesti tästä että samoja tilanteita katsottiin eri henkilöiden silmin! Kirja olisi periaatteessa voinut olla ihan perinteinen romaanikin ja jokainen novelli vaan kirjan eri luku. 

Novellien henkilöt olivat kaikki mielestäni omilla tavoillaan kiehtovia, melkein jokaisella oli joku oma salaisuus, roso pinnan alla. Jokaisella oli inhimilliset heikkoutensa ja henkilökohtaiset taistelunsa. Heihin oli helppo samastua, heitä oli helppo sääliä ja heitä pystyi ymmärtämään. Kiinnostavaa oli, kuinka eri henkilöt voivat nähdä niin eri tavoin eri asiat ja ihmiset! Toisiin novelleihin tykästyin hienoisesti enemmän kuin toisiin, mutta vaihtelu oli aika hienoista. Pääasiassa novellit olivat hyvin tasalaatuisen mainioita! Suosittelen!


★★★★ +


1 kommentti: