tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuosikooste 2012

Vuonna 2012 luetut kirjat:
Yhteensä 64, joista 16 kotimaista ja 48 ulkomaista, bloggamatta jäi ainoastaan yhdestä kirjasta. Luin kaikki kirjat suomeksi.

Vuoden kolme parasta kirjaa:
Lionel Shriver: Jonnekin pois
Herman Koch: Illallinen 
Paul Auster: Talvipäiväkirja 

Vuoden paras kotimainen kirja:
 Johan Bargum: Syyspurjehdus / Ulla-Lena Lundberg: Jää

Vuoden pettymyksiä:
John Ajvide Lindqvist: Kuinka kuolleita käsitellään
Anja Snellman: Ivana B.
Chris Cleave: Poikani ääni 

Vuoden paras dekkari:
Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Vuoden paras novelli- tai kertomuskokoelma:
Alice Hoffman: Punainen puutarha

Vuoden aikana luettuja mieleenpainuvia ja hienoja kirjoja:
Heidi Köngäs: Dora, Dora 
Arno Geiger: Vanha kuningas turvapaikassaan 
Julian Barnes: Kuin jokin päättyisi
Paul Torday: Ventovieras 
Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi 
Johan Bargum: Syyspurjehdus 
Elif Shafak: Kirottu Istanbul

Vuoden kaunein kansi:
Johan Bargum: Syyspurjehdus 

Vuoden luetuin blogiarvio:
Adam Mansbach: Nyt vittu nukkumaan

Vuoden blogikohokohdat:

Ensimmäinen kokonainen vuoteni kirjabloggaajana on ollut mahtava. Olen niin tyytyväinen, että aloitin kirjablogin, vaikka sitä pitkään jahkasinkin!

Olen saanut lukijoita enemmän kuin uskoin saavani ja kuinka piristävää onkaan, kun lukijat jaksavat vielä kommentoidakin arvioita!

Hienoja ja mieleenpainuvia ovat tietysti myös hetket, jolloin kirjan tekijä (kirjoittaja tai suomentaja) on kommentoinut arvioon, kuten täällä, täällä tai täällä.

Olen osallistunut Ikkunat auki Eurooppaan -haasteeseen (sekä myös Kirjallisuuden äidit -haasteeseen, joka on vielä kesken). Tänä vuonna olenkin lukenut kirjoja maista, joista en ennen ole (muistaakseni) lukenut, kuten Hollannista, Unkarista, Sveitsistä ja Itävallasta.

Huomenna osallistun ensimmäistä kertaa Blogistanian äänestyksiin Blogistanian Finlandia -kilpailussa.

Ehkä ennemminkin kirjallinen kohokohta kuin blogikohokohta on ollut, kun pääsin osallistumaan WSOY:n järjestämään Kirjalliseen ensi-iltaan, joka oli jännittävä ja mieleenpainuva kokemus. Kirjallisia kohokohtia ovat olleet ehdottomasti myös lukupiiritapaamiset sekä muut "tosielämän" kirjakeskustelut.

Lupaukset ensi vuodelle:
Luen vähemmän uutuuksia. Pyrin lukemaan uutuuksista vain ne, jotka todella kiinnostavat. Painotan lukemista oman hyllyn kirjoihin sekä suosikkikirjailijoideni(Paul Auster, Ian McEwan, Carol Shields, Lionel Shriver jne.) tuotantoon. Jatkan myös tutustumista kiinnostaviin uusiin tuttavuuksiin (Ulla-Lena Lundberg, Heidi Köngäs, Julian Barnes, Johan Bargum jne.). Jätän kirjan kesken matalalla kynnyksellä, mikäli se ei vaikuta kiinnostavalta.

Hyvää alkanutta vuotta!

11 kommenttia:

 1. Ihana puun kuva! Mielenkiintoinen kooste. Vuoteesi ei ilmeisesti mahtunut paljoa huonoja tai "ihan okei" -kirjoja. Hyvä! Itse koin kirjavuoteni kokonaisuudessaan vähän kehnoksi, määrällisesti, että laadullisesti, mutta tie on vain ylöspäin ;)

  VastaaPoista
 2. Anni, aivan surkeita kirjoja ei tosiaan viime vuonna tullut luettua. Keskinkertaisia kyllä jonkin verran - ja onneksi myös aivan mielettömän hyviäkin! Minunkaan kirjavuoteni ei ollut määrällisesti kovin runsas, kun vertaa moneen muuhun kirjabloggaajaan. Toivotaan, että alkava vuosi tuo meille molemmille hienoja lukuelämyksiä!

  VastaaPoista
 3. Hienoja suunnitelmia tähän vuoteen! Lukemisen riemua ja upeita kirjallisia elämyksiä!

  Tosi kiinnostava ja innostava kirjaluettelo. Kiitos, käytän sitä!

  Jää on minulla vielä lukematta mutta ehdottomasti tulossa...

  VastaaPoista
 4. Sinäkin siis lupaat lukea vähemmän uutuuksia! Tervetuloa joukkoon :)

  VastaaPoista
 5. Upeaa, ei mun blogissa vaan koskaan kirjailijat ole suoraan kommentoineet! ;) Kirjavuosi on ollut todella hieno, Illallinen jäi mullekin yhdeksi vuoden parhaista kirjoista.

  VastaaPoista
 6. Kiinnostavat listat! Huomaan, että osa kirjoista menee omilla listoillani eri kategoriaan, lähinnä tuo Dora dora, mutta suurin osa kyllä aivan samoihin!

  Mukavaa alkanutta lukuvuotta!

  VastaaPoista
 7. Hienoja lupauksia teit tälle vuodelle, minä voisin yhtyä noihin kaikkiin kohtiin :). Ja muutenkin tosi kiva vuosikooste :).

  VastaaPoista
 8. Selkeät listat! Köngästä on kehuttu kovasti, joten taidan minäkin tarttua siihen.

  VastaaPoista
 9. Paula, kiitos! Kiinnostavaa kuulla mielipiteesi Jäästä. Tosin enpä muista nähneeni juurikaan negatiista kommenttia kirjasta. Ja samoin sinulle, ihanaa alkanutta vuotta! ❤

  Elma Ilona, hih, tuntuu että moni on suunnitellut täksi vuodeksi samaa. Olen jo aloittanut projektin! Luen ihanaa Austeria, Oraakkeliyötä.

  Annika, olen samaa mieltä, hieno vuosi! Toivottavasti alkanut vuosi on yhtä hieno. :)

  Mari a, oletko kirjoittanut Dora, Dorasa arviota? Täytyykin mennä etsimään.

  Sanna, kiitos! Tosiaan olen jo aloittanut hieman lupausten pitämistä. Aloitin juuri Austerin Oraakkeliyön, joka on sekä vanhemoi että löytyy omasta hyllystä.

  Elina, suosittelen! Minä aion tänä vuonna lukea lisää Köngästä!

  VastaaPoista
 10. Voi, mielenkiintoinen blogi! Olen itsekin vasta perustanut kirjablogin pitkän jahkailun jälkeen. Mielenkiintoista seurata muita kirjablogeja tässä ohella. :)

  VastaaPoista
 11. Alien, kiitos ja tervetuloa bloggaajaksi! Yritinkin tulla katsomaan blogiasi, mutta blogger ei jotenkaan päästänyt minua sinne :/.

  VastaaPoista