maanantai 28. elokuuta 2017

Pirkko Saisio: Mies, ja hänen asiansa

Pirkko Saisio: Mies, ja hänen asiansa
Kustantaja: Siltala, 2016
Sivuja:403

Sain suosituksen tähän Pirkko Saision uudehkoon kirjaan Mies, ja hänen asiansa. Ja hyvä että sainkin, muutoin olisi ollut iso riski että kirja olisi mennyt minulta ihan ohi. Itse asiassa juuri nyt en keksi yhtäkään hyvää syytä, miksi en ole Saision kirjoja ennen lukenut. Ja hänelläkään ei ole edes mikään pieni tuotanto! No, tästä lähti minun tutustumiseni Saisioon.

Mies, ja hänen asiansa -kirjan pääosassa on asianajaja, mies. Arvostettu, oman arvonsa tunteva. Nuori vaimo, hyvä työ. Vaan yhtenä päivänä hän näkee lehdessä kuolinilmoituksen, joka suistaa kaiken tasapainon altaan. Täysin odottamatta ja ennalta-arvaamatta hän saa lehdestä lukea että muuan hänen elämässään suuressa roolissa ollut ystävä on kuollut. Muistosäe herättää kysymyksiä, koko juttu herättää kysymyksiä. Menneisyyden verkot alkavat punoutua nykyisyyden varjoksi.

Oi, olipa tämä hieno kirja! Hienoa, että tämä ei mennyt minulta ohi vaan sain lukea tämän. Saision kieli on kertakaikkisen taitavaa, oivaltavaa ja humoristisen tarkkanäköistä. Tyylissä on ripaus runollisuutta, se on syvällinen ja ymmärtävä. Ja eläytyminen siirtyy lukijaan sulavasti kuin hento tuulenvire. Ainakin kuin varkain minä aloin tuntea päähenkilön mukana! 

Mies, ja hänen asiansa on yllätyksellinen ja arvaamaton. En oikein osaa sanoa siitä edes enempää. Lukekaa itse!★★★★ ½


Muita arvioita: P.S. Rakastan kirjoja, Lumiomena

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että olet pitänyt kirjasta. Laitanpa tämän lukulistalle :)

    VastaaPoista
  2. Saisiolla on vakiopaikka lukulistallani, tätä vielä odottelen kirjastosta.

    VastaaPoista