tiistai 24. tammikuuta 2023

Aki Ollikainen: Kristuksen toinen tuleminen

 

Aki Ollikainen: Kristuksen toinen tuleminen
Kustantaja: Wsoy, 2022
Sivuja: 158


Aki Ollikaisen Nälkävuosi -kirjaa on kehuttu todella paljon ja oikein harmittaa kun se on vielä lukematta. No tämän perusteella luen sen kyllä varmasti! Aki Ollikainen on minulle tähän asti tuttu ainoastaan Kontti -jännityskirjasta, joka ilmestyi viime vuonna.

Kristuksen toinen tuleminen on jo nimenäkin aika kysymyksiä herättävä. Keskiössä kirjan alussa on tuberkuloosiin sairastunut Aarne, joka joutuu eroon rakkaastaan lähtiessään parantolaan. Parantolassa hän tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin, mm. Seitsemän meren Hermanniin. Historiallinen ajankuvaus, ihmisten tunteet, kaikki on kuvattu kiehtovasti. Ollikaisen kieli on merkillistä, se on samaan aikaan niin kaunista ja monieleistä, vaikka kuitenkin vähäeleistä. Kirjaa tulee luettua melko hitaasti, yksi lause mietiskellen kerrallaan. Joitain asioita on kirjoitettu niin upeasti, että tekisi mieli siteerata niitä jossain. Erityisesti tuberkuloosiparantolan kuvaus oli kiinnostavaa, toivo ja epätoivo suorastaan käsin kosketeltavaa. Toisena rinnakkaistarinana kulkee sitten tämä kristus -tarina, joka kaikenkaikkiaan jätti minut melko hämmentyneeksi enkä ihan saanut kaikesta kiinni. Jäi sellainen fiilis, että ehkä en ymmärtänyt nyt jotain ja puolestani koko kirja olisikin voinut keskittyä vain tähän Aarnen tarinaan.

Ollikainen vakuutti minut kuitenkin, onhan hän kotimaisella kirjakentällä aivan omaa luokkaansa. Jään odottamaan tulevaa tuotantoa.


★★★ ½

2 kommenttia:

  1. Minuakin vierastuttaa tuo kirjan nimi ja nyt kun avasit tarinaa, niin ei minua oikein kiinnosta lukea kristuksesta.
    Nälkävuosi on todella lukemisen arvoinen teos. Pidin valtavasti myös Pastoraalista. Musta satu ei sitten ollut minun kirjani. Kontti taas uppoutui todella hyvin, mutta en ole jatkanut sarjan parissa pitemmälle.

    VastaaPoista
  2. Minua taas nimenomaan kiinnostaa tuo Kristus-tarina. En ole Ollikaiselta ikinä mitään lukenut.

    VastaaPoista