lauantai 17. heinäkuuta 2021

Elisabeth Norebäck: Nadia

 

Elisabeth Norebäck: Nadia
Kustantaja: Like, 2021
Alkuteos: Nadia, 2020
Suomentanut: Tuula Tuuva-Hietala
Sivuja: 287


Nadian alkuasetelma on varsin kiinnostava: nainen herää tokkuraisena sairaalasta. Hänet on pahoinpidelty henkihieväriin. Hän ei ole kuka tahansa nainen, hän on Ruotsin, nyt jo edesmenneen, yhden suosituimman laulajan, Kathy Anderssonin tytär. Hän on myös koko kansan tuntema, Linda Andersson.

Linda on vanki. Hän istuu tuomiota ex-puolisonsa Simonin murhasta. Mutta järjetöntä koko jutusta tekee se, että Linda on syytön. Hänet löydettiin verisenä kuolleen miehen vierestä, kaikki täsmäsivät siihen, että hän oli tekijä. Mutta ei hän ollut, hän ei olisi ikipäivänä pystynyt tappamaan ketään. Miksi lähipiiri käänsi hänelle selkänsä, miksi hänen siskonsa Mikaela ei suostunut todistamaan hänen puolestaan? Miksi Mikaela ja uusi puoliso Alex vain katselivat vaikeina, kun Linda vietiin poliisiautoon?

Pidän kovasti tämäntyyppisistä jännäreistä, jotka ovat vähän vähemmän perinteisiä. Vireillä on surma ja siihen liittyvät asiat, mutta tapahtumia ei seuratakaan poliisin näkökulmasta. Nadiassa juoni on rakennettu jo ensisivuilta todella kutkuttavaksi ja lukija alkaa väistämättä heti arvuutella, että mistäs tässä nyt on kysymys. Monta eri skenaariota tuli minunkin käytyä läpi, ja välillä pelkäsin että toivottavati loppuratkaisu ei ole tässä nyt se minun mielestäni ilmeisin ja ei se ollutkaan. Varsin koukuttavasti rakennettu tarina, joka voisi päättyä niin monin eri tavoin. Paikoittain kirja sisälsi lieviä epäuskottavuuksia, mutta dekkareiden ja jännäreiden kohdalla pienet voi antaa anteeksi kun ne kuitenkin juonen kannalta osoittautuvat toimiviksi valinnoiksi. 

Suosittelen, erittäin toimivaa ja viihdyttävää kesälukemista!


★★★ -

3 kommenttia:

  1. Kiitos kirjan esittelystä, ihan on uusi tuttavuus minulle. Vaikuttaa todella kiinnostavalta kirjalta.

    VastaaPoista
  2. Minullekin tämä on ihan uusi tapaus. Tähän voisi tarttua!

    VastaaPoista
  3. En lue tekstiäsi, sillä Nadia odottaa yöpöydällä.

    VastaaPoista