torstai 22. huhtikuuta 2021

Caroline Gray: Maailman paras isosisko

 

Caroline Gray: Maailman paras isosisko
Kustantaja: Mäkelä, 2021
Alkuteos: Big Dister Baabara, 2020
Suomentanut: Raija Rintamäki
Kuvittaja: Caroline Gray


Maailman paras isosisko on yksi tämän kevään Mäkelän lastenkirjauutuuksista. Tämä riemukas kirja sopii hyvin päiväkoti-ikäisille lapsille ja varmasti tarjoaa hauskaa taustatukea sisarukseksi tulleille tai tuleville lapsille. 

Kirjassa Linda-Lammas tulee isosiskoksi kerrallaan jopa viidelle pikkulampaalle. Hän odottaa innoissaan sisaruksia saapuvaksi, mutta tilalle tulee pian pettymys kun karitsakatras ei vastaakaan odotuksia: aluksi pikkuisia ei kiinnostanut mikään ja kohta he olivatkin jo meluisia ja sottuisia pikkuepeleitä. Tämä on varmasti tuttu tunne monelle sisaruksia saaneille. Vaan miten Linda selviytyy tästä tilanteesta? Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Lindalle valkenee kuinka rakkaita pikkuiset sitten kuitenkin ovat.

Minusta tämä oli hupaisa ja viihdyttävä kirja. Kuvissa oli aikuisillekin pieniä vitsejä, kun esimerkiksi lehtihyllyssä oli tarjolla "Me uuhet", "Kanan terveys" ja "Parnassu". Kuvitus on aivan hulvaton, siinä on hauskoja pieniä yksityiskohtia ja hupsahtaneiden eläinten hahmot riemastuttivat niin lapsia kuin aikuisiakin. 

1 kommentti: