torstai 25. maaliskuuta 2021

Katri Kirkkopelto: Molli ja hirveä herne


Katri Kirkkopelto: Molli ja hirveä herne

Kustantaja: Lasten keskus, 2021

Kuvittanut: Katri Kirkkopelto

25 numeroimatonta sivua


Aikaisemmat Molli -sarjan kirjat ovat olleet meillä tykättyjä. Niissä käsitellään jokaisessa hellyyttävällä tavalla erilaisia, usein hankaliakin, aiheita. Olin siis innoissani, kun huomasin sarjassa ilmestyneen uutukaisen Molli ja hirveä herne.

Kirjaa esiteltyäni lapsille sain kuulla, että tätä on jo päiväkodissa luettu - eikä ihme. Sisällöltään tämäkin Molli -kirja sopii hyvin varhaiskasvatukseen, koska tämäkin tarina pitää sisällään pienen opetuksen tai rohkaisun. Lapset odottivat innoissaan uutta lukukertaa, mikä väistämättä kielii hyvästä kirjasta.

Molli -kirjojen, kuten tämänkin osan, kuvitus on aivan ihana (se on kirjailijan itsensä kädenjälkeä - kunnoitettavaa!). Hahmot ovat sympaattisia: ystävykset Molli ja Sisu ratkaisevat tässäkin yhdessä haasteen. Ongelmana on nimensä mukaisesti hirveä herne. Mollin suu ei vaan meinaa aueta herneelle, hän kun ei pidä mistään vihreästä ruuasta. Sisu kannustaa ystäväänsä erilaisilla tsemppausvinkeillä ja lopuksi ongelma saadaankin selätettyä.


Lapsia, jopa alakouluikäistäkin, tuntui innostavan kirjojen sivuille sijoitetut tehtävät. Hauskaa ja lapsia aktivoivaa, että lukijakin pääsee mukaan auttamaan Mollia selättämään herneongelman! Kirja on kaiken kaikkiaan varsin herttainen ja voin suositella sitä ihan jokaiseen lapsiperheeseen. Se toimii niin kivana iltasatuna kuin pienenä motivaattorina lapsille testaamaan rohkeasti itselle vieraita ruoka-aineita.

2 kommenttia:

  1. Sympaattinen kirjasarja. Näissä kirjoissa käsitellään paljon tunteita.

    VastaaPoista
  2. Joo, nää on kyllä tosi symppiksiä. Ihanaa lukea tälläistä hyvin kirjoitettua lastenkirjaa kun etenkin jotkut lasten käännetyt kirjat voivat olla melko tökerökielisiä.

    VastaaPoista