sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Stina Jackson: Hopeatie

Stina Jackson: Hopeatie
Kustantaja: Otava, 2019
Alkuteos: Silvervägen, 2018
Suomentanut: Jaana Nikula
Sivuja: 284

Olen yhdessä jos toisessakin blogitekstissä todennut, että kirja oli ihan hyvä, mutta luin sen väärään aikaan tms, mutta nyt täytyy sanoa että tuli kyllä juuri oikea kirja oikeaan aikaan! Hopeatie on aivan erinomainen jännityskirja. Eipä uskoisi esikoiseksi!

Kirjan tarina nivoutuu kadonneen teinitytön, Linan, ympärille. Hän on ollut kateissa jo useamman vuoden, mutta hänen isänsä ei ole lakannut etsimästä. Yöt läpeensä hän etsii, etsii ja etsii. Ja niin, mitäpä voi muutakaan olettaa, myös toinen tyttö katoaa. Miten tähän tarinaan sitten liittyy paikkakunnalle surkean äitinsä kanssa muuttava niin ikään teini-ikäinen Meja -tyttö?

Hopeatie on mielestäni "dekkarimassasta" raikkaasti erottuva kirja, joka ei unohdu heti kun kannen sulkee. Tapahtumien keskiössä oleva pieni ja syrjäinen paikkakunta syrjäisine ihmisineen on kiinnostava. Lukija ei voi olla arpomatta syyllistä - ehdokkaita kun tuntuu olevan useita. Erikoiset henkilöt ovat kiinnostavia ja koukuttavia ja niin oli koko kirjakin! Tämän luin aivan pienessä hujauksessa ja tämä jos mikä oli vaikea jättää kesken. Loppuratkaisu sisälsi pienehköjä epäuskottavuuksia, mutta ei suinkaan niin että ne olisivat lukukokemusta latistaneet. Aivan huippu kirja ja tämä olisi varmasti elokuvanakin aika loistava.


★★★★★ -

1 kommentti: