keskiviikko 14. marraskuuta 2012

TunnustuksiaSain hauskan tunnustuksen Annilta, Paulalta ja Annikalta sekä Leena Lumilta hieman erilaisen version.

Tässä ideana on kertoa kahdeksan satunnaista faktaa itsestään ja jakaa tunnustusta muille. Tämä on kiertänyt jo monessa blogissa, joten en nyt laita tätä enää eteenpäin. • Olen aivan täpinöissäni, sillä on hyvin todennäköistä, että pääsen pian muuttamaan ensimmäiseen omistusasuntooni, josta löytyy minun mittapuullani aivan mielettömästi tilaa. Sehän tietysti ensisijaisesti tarkoittaa sitä, että kirjoillekin on enemmän tilaa. Tällä hetkellä minulla on kirjahyllyt ängetty täyteen kirjoja ja niitä on yhdeltäkin hyllyltä löytyy kirjarivistön takaa toinen kirjarivistö.
 • Olen kuitenkin melkoisen tarkka kirjojen säilyttämisessä tietyssä järjestyksessä: hyllystäni kirjat löytyvät aakkosjärjestyksestä. Olen nyt sijoittanut erilleen esimerkiksi Keltaisen kirjaston ja Otavan kirjaston kirjat, mutta häiriinnyn nyt hieman siitä, että ne hajoittavat tämän järjestyksen. Haaveilen, että saisin olla töissä kirjastossa tai kirjakaupassa hypistelemässä ja järjestelemässä kirjoja.
 • Olen aina vain yhtä haltioissani siitä, että on olemassa kirjastoja. Millainen määrä kirjoja, ja vieläpä ilmaiseksi luettavissa! Hienoa, että kuka tahansa varallisuudesta riippumatta saa nauttia kirjaston avulla kirjoista, elokuvista ja nykyään paljon monesta muustakin, mitä kirjastoista lainataan.
 • Katselen melko vähän elokuvia ja harmistun, jos olen katsonut huonon elokuvan. Minusta tuntuu, että aika on mennyt hukkaan, olisin voinut käyttää sen lukemiseen.
 • Monen muun lukutoukan tavoin havannoin innolla mitä kirjoja esimerkiksi kanssamatkustajat bussissa tai junassa lukevat. Tahtomattani saatan muodostaa sen perusteella jonkinlaista käsitystä kyseisestä ihmisestä. Toisaalta hullua: jos itse lukisin junassa vaikkapa 50 Shadesia tai Sophie Kinsellaa, en ajattele, että se kertoisi minusta mitään.
 • Minulla on lukemisen suhteen melko huono keskittymiskyky. On ajankohtia, jolloin pystyn lukemaan vain noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen minun on pidettävä tauko. Jotkut poikkeavan hyvät kirjat vetäisevät mukaansa niin, että pystyn lukemaan pitkiäkin aikoja kerralla, mutta se on melko harvinaista.
 • Unohdan usein kirjoittamistani teksteistä omistusliitteen. Noloa, mutta kielioppikorvassani ei liiemmin särähdä esimerkiksi lause: ” Hänen tavarat jäivät autoon”. Tarkan keskittymisen myötä olen hieman pystynyt karsimaan näitä mokia kirjoittamastani tekstistä. Vaikka olenkin hutiloitsija itse, tuohdun, jos etenkin virallisissa teksteissä on paljon kirjoitus- tai kielioppivirheitä.
 • Lukeminen on rakkaista rakkain harrastukseni, mutta yllättäen en kovinkaan mieluusti keskustele kirjoista ja lukemisesta ihmisten kanssa, jotka lukevat hyvin vähän. Suurin osa ystävistäni ei ole lainkaan kirjallisuudesta perillä, eivätkä tiedä esimerkiksi yhtään, mitä kirjoja viime aikoina on julkaistu tai minkä tyyppisiä kirjoja jotkut hyvinkin tunnetut kirjailijat kirjoittavat. Lähinnä turhaudun moiseen. Olen joskus lainannut jotain suosikkikirjojani tuttavilleni, ja jos he eivät ole pitäneet kirjasta, hiljaa sisimmässäni suorastaan loukkaannun hieman, vaikkakin saatan itsekkäästi ajatella että lainaaja ei ymmärtänyt kirjan hienoutta. Onneksi elämässäni on muutama ihminen, kenen kanssa saan oikein sydämeni pohjasta keskustella kirjallisuudesta. Oma äitini on ylitse muiden. Ja lukupiirin tytöt!

8 kommenttia:

 1. Marraskuu varmaan vaikuttaa, että lukeminen on hidasta, sama täällä.

  Minä en oikein jaksa seurustella ihmisten kanssa, jotka eivät lue...;-) Kuulostaa kovalta, mutta se nyt vain on niin.

  Kaikkein ihaninta on, että R. on tänä vuonna ehtinyt lukea muutaman minulle tärkeän kirjan, joista syntyikin mahtavia keskusteluja. Yleensä hän ei ehdi lukea kuin ammattikirjallisuutta.

  Onnea uuteen OMAAN kotiin♥

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanaa tuo asuntoasia :)) Mahtuuko oma kirjastohuone? ;)

  Olen kyllä samaa mieltä (edelleen), että ei-lukevan kanssa on tylsä keskustella kirjoista. Oikeastaan juuri siksi, koska ei ole mtn keskusteltavaa. Olen niin kateellinen äidistäsi! Toki olen löytänyt hyvän yhteisön blogeista ja lukupiiristä, mutta silti..:)

  P.S. Kirjastot todellakin ovat huikeita.

  VastaaPoista
 3. Voi, onnea minunkin puolesta uuteen kotiin! Mielenkiintoisia vastauksia sulla. Huomasin samankaltaisuuksia monin paikoin; minäkin katson hyvin vähän leffoja ja hermostun, jos tulee tehtyä väärä valinta. Se ON kamalaa, että lukuaikaa tuhlautuu ;)

  Kirjasto on mahtava paikka. Joku sanoi, että kirjan omistaa lukiessaan. Mikäpä estää lainaamasta samaa teosta kirjastosta aina vain uudelleen. Toki parhaimmisto on hyvä löytyä omasta hyllystä.

  Minullakin on epäkirjallisia ystäviä, valitettavasti saan pitkiä katseita, kun kerron LUKEVANI. Kuka sellaista enää "nykyään" tekee. Hmm. Aika moni. Onneksi on olemassa blogistania :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, jos pääsette muuttamaan ikiomaan kotiin!:)

  Minäkään en enää katso plajon legffoja, tai jos katson niin laitan leffan pyörimään ja teen kaikkea muuta samalla. Minusta se on jotenkin ajan tuhlausta istua ja vain katsella leffaa...:D.

  VastaaPoista
 5. Leena, kiitos. On olemassa kirjoja, joista voi viritä yllättävänkin pitkiä keskusteluja. Onneksi on blogimaailma, jossa kirjakeskustelua piisaa!

  ANNI, kirjastohuone on suunnitteilla. Sinne kirjahyllyjä, mukava sohva, hyvä lukuvalo... muuta ei kai tarvi :).

  Annika, kiitos. Minäkin haluan parhaimmiston omaan hyllyyni. Josta tulikin mieleen, että ostin tänään divarista kaksi Carol Shieldsin kirjaa sekä Pettersonin Hevosvarkaat ja Pulkkisen Rajan. Ah, mitä löytöjä!

  Sanna, niin minustakin :). Minulla on myös vaikeuksia keskittyä "pelkkään" elokuvaan, touhuilen usein muuta samalla. Pitäisi ehkä aloittaa käsityöharrastus uudelleen, niiden tekeminen on oivaa puuhaa tv:n katselun lomassa.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kirjavia tunnustuksia! Mulle on blogin myötä siunaantunut paljon lukevia ihmisiä ympärille - tai siinähän ne ovat ennenkin olleet, mutta blogin myötä olemme alkaneet puhua kirjoista!

  Tsemppiä muuttoon ja onnea ja iloa uuteen kotiin <3!

  VastaaPoista
 7. Kivoja tunnustuksia :)

  Toivottavasti uusi, oma koti toteutuu!

  VastaaPoista